2019 12 19 - hapet logo novo.jpg
  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle
  • YouTube - Black Circle

Nyhetsbrev julen 2020

Så nærmer annerledesåret 2020 seg slutten og julen er her. Det har vært et år med mye læring på så mange områder. Jeg og barna mine er så heldige å få være i Norge, der barna kan gå på skole og vi faktisk kan leve tilnærmet lik normalt i forhold til mange andre land. Vi vet ikke når vi kan dra tilbake til Brasil på en sikker måte, men jeg savner dem alle sammen. I Brasil har skolene nå vært stengt ned siden mars (de private åpnet igjen i høst) og barna har hjemmeskole så godt det lar seg gjøre. De fleste har ikke tilgang til datamaskiner og er avhengige av oppgaver som de får fra skolene og oss på Håpet. Fra oktober var vi som eneste sosiale organisasjon i Taubate i gang igjen med aktiviteter på Håpet for de eldste som nå skal videre til videregående skoler. Vi planlegger nå for å åpne opp igjen for alle barna etter Brasiliansk sommerferie i slutten av januar, selv om skolene ikke åpner opp igjen. Jeg ser herfra Norge hvordan det er mulig å gjennomføre det, og så overfører vi denne kunnskapen til Brasil, men selvfølgelig med alle de forhåndsregler vi trenger der nede.

De eldste i gang med aktiviteter på Håpet


I denne tiden har vi kommet mye tettere innpå familiene. Arbeidet vi har gjort i år har vært mye mer som et slags nødhjelpsarbeid. Mange har blitt arbeidsledige og miste den lille inntekten de hadde. Vold og misbruk, både fysisk og psykisk, har eksplodert i omfang. Vår sosionom og psykolog, sammen med resten av teamet har hatt hendene full med å ta vare på familiene på ulike måter. Vi har hatt utdeling av mat, skolemateriell, bøker og tegneserier, bleier osv., en til to ganger i måneden. Mange av familiene har vært helt avhengige av denne hjelpen for å klare å overleve.


Utdeling av nødhjelpspakker med mat, varme pledd, melk, bleier


Vanligvis har vi en juleavslutning der barna og hele familien deres kommer siste lørdagen før jul. I år ble det en annerledes feiring, men med mye glede og takknemlighet for alt vi har fått mulighet til å gjøre. De ansatte hadde virkelig gjort en stor jobb med organisering og pynting. Fra tirsdag til fredag uke 51 var familiene satt opp til å komme i sine kohort, og det ble mat, utdeling av presanger (leker, klær, snop og sko) og selvfølgelig julenissen! Fra Norge var det utrolig mange som har bidratt til at barna blant annet har fått gode sko, til stor glede for alle!

Julegaver til alle barna og ungdommen


Utdeling av mat og hygieneproduker på avslutningen


Her fra Norge jobber jeg på for at vi skal få åpnet opp igjen etter brasiliansk sommer. Vanligvis har jeg vært på julemarkeder og kjøpesenter og div tilstelninger for å selge kalenderne våre, men i år har det vært litt vanskeligere. Alle pengene fra kalendersalget vil i år gå uavkortet til oppstarten igjen for alle barna på Håpet. Håper du ønsker å være med på å gjøre dette mulig!

150 kroner (+ porto; 1-2 kalendere 45 kr, 3-8 kalendere 88kr)


Vipps til 23339 og merk med kalender og skriv inn adressen din eller send en melding her på Facebook og bruk vårt norske kontonummer 5219.68.33498.

I 2020 har vi også fått ny logo for Håpet. En sommerfugl med norsk og brasiliansk flagg. En sommerfugl som et symbol på viser hva som det er mulig å utvikle seg til, fra en liten larve til en flott sommerfugl, og med tegn på vårt samarbeid, mellom Norge og Brasil og hva vi kan få til når vi står sammen.


I Norge har jeg heldigvis nå fått vært litt rundt til våre gode støttespillere. Det har vært flere innsamlinger på skoler i høst, og selv om mange har måtte tenkt litt alternativt, så har vi fått inn mye god støtte. Mange andre samarbeidspartnere har også vært veldig gavmilde, og vi er så takknemlig for den støtten og gavene vi får. Jeg vil avslutte med å nok en gang takke våre gode støttespillere. Med fare for å gjenta meg selv, så må jeg bare få minne dere på at uten deres hjelp, så hadde ikke noe av dette vært mulig. Nå er det over 17 år siden vi startet opp og i dag ser vi virkelig resultatene av arbeidet vi har gjort gjennom alle disse årene! Med dem som nå er unge voksne i arbeid, under høyere utdanning og med et helt annet liv enn om de ikke hadde vært hos oss. Det er vi så uendelig takknemlig for. Da vil jeg bare får ønske dere alle en riktig så god jul og et godt og velsignet nytt år. Jeg håper at 2021 vil gi oss tilbake mange av de små tingene i hverdagen som vi nå nok vil sette enda større pris på, som det å gi hverandre en klem.


Varme juleklemmer fra Tine

Tags: