2019 12 19 - hapet logo novo.jpg
  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle
  • YouTube - Black Circle

Kjære alle Håpet Venner! (September 2018)

En flott sommer er over og høsten er i annmarsj, og det vil si vi nærmer oss vårt 15 års jubileum! Mer info om denne store dagen lenger bak i brevet! Vi koser oss i Norge og har knappe 4 måneder igjen her. Barna mine stortives, nyter friheten med å gå alene til venner, skole og fritidsaktiviteter. Som mor nyter jeg også denne tryggheten for barna mine, noe som er en totalt annerledes hverdag fra det vi har i Brasil. I Brasil går hverdagen sin gang på en veldig god måte, og de som jobber ved Håpet gjør en strålende jobb hver dag med alle våres 100 barn og unge.

I høstens nyhetsbrev kommer vi med både gode og dårlige nyheter, så jeg håper dere har noen minutter for å lese igjenom hele brevet. Og så kan dere få tips til julegaver, både kalendere, magneter og årets nyhet: gavekort. God lesing!

På kjøkkenet har barna, ungdommen fått utfolde seg. I tillegg til å lære seg å lage ulike matretter, så har opplæringskjøkkenet ført til at barna og ungdommen får åpnet seg mer og knyttet seg enda sterkere til våre ansatte. Vi har merket store positive resultater av dette på veldig mange ulike områder utenfor kjøkkenet.

Vi har fått en fast giver i Brasil som gjør det mulig for barna og ungdommen å bake våre egne bursdagskaker i slutten av hver måned!

Også de voksne får være med. Både mødre, eldre søsken og bestemødre har i løpet av året deltat på kjøkkenet.

Når det gjelder kurset fra Embraer og Supera, så har hjernetrimmen overgått all forventning. Vi merker forskjell på konsentrasjon, kreativitet og barna og ungdommen har virkelig funnet sin plass her med denne aktiviteten.

Dette kurset er egentlig ferdig til jul,med midlene vi fikki fra Embraer, men jeg håper at vi får noen nye gode støttespillere som kan gjøre det mulig for oss å fortsette med dette også til neste år.

For to år siden begynte jeg jobben med å skaffe oss støtte fra en organisasjon i Brasil som jobber for å hjelpe organisasjoner som oss. Vi søkte om ulike ting, men en pick-up var det som stod øverst på ønskelisten. Og før sommeren kom den gode nyheten. Og ikke en hvilken som helst pick-up, men en stor flott, med god plasse til å ta med flere passasjerer også! Jeg fikk ikke være med på overrekkelsen, men via skype, så fikk jeg takket alle som var der. Det gjelder å smørre seg med tålmodighet!

I Brasil er holder vi på med våre kampanjer, der ulike organisasjoner, treningssenter ol. samler inn mat ved ulike tilstelninger. På bildet har vi akkurat mottat en donasjon fra det militære som under en oppvisning samlet inn mat til oss.

I oktober skjer det noe veldig spennende. Vi er nok en gang valgt ut som den organisajonen som skal motta deres internasjonale støtte til oppussing ol. der de ansatte fra Ford skal komme og jobbe som frivillg flere helger og vi får kjøpt inn materiell til dette. Følg med på facebook siden vår for fortløpende informasjon. Sluttressultatet kommer i neste nyhetsbrev.

Nå har jeg vært i over 8 måneder i Norge, og arbeidet her pågår for fullt. Det har vært mye vanskeligere enn jeg hadde trodd. Det er så utrolig mange flinke folk her fra Norge som gjør en god innsats ulike steder i verden, og det er en tøff jobb å komme igjennom og vise folk hvorfor de skal støtte Håpet. Samtidig som det er vanskelig å komme igjenom, så er jeg glad for at så mange engasjerer seg! Dette har gjort meg enda mer takknemlig overfor dere som er med å støtte oss. Mange av dere har vært med i mange år, og har fått fulgt utviklingen på Håpet.

Det er nok å henge fingrene i, og nå på høsten blir det mange besøk på skoler og barnehager som er med å støtte.

Da er jeg så heldig nå å ha tid til å være med på foreldremøte, møte med alle ansatte og ikke minst, jeg får pratet med alle barna og ungdommen. I en 10. klasse som har faget «innsats for andre» jobber de kun med Håpet nå i høst, og det er fantasktik å få være med i timene og se hvordan de engasjerer seg.

Tertnes barneskole er en av våre nye støttespillere fra høsten av. De er godt i gang med arbeidet, og her er forteller jeg foreldrene om arbeidet barna deres skal være med å jobbe for.

Tidligere i nyhetsbrevet skrev jeg at jeg har både gode og dårlige nyheter. Det gode er jo de daglige aktivitetene og resultatene på Håpet og alle de gode tingene som er satt i gang.

Den dårlige nyheten er mangel på støtte fra Brasil. På det meste har vi mottat ca 40.000 kr måneden fra Brasil, mens vi i dag mottar godt i underkant av 10.000, og dette er ikke fra hverken stat eller kommune. Det er økonomisk og politisk krise i Brasil, og om du kombinerer det med et enormt byråkrati og feiltak fra kommunens side, så er dette veldig dårlig nytt. Vi har en del midler som vi vet vil komme, men vi vet ikke når.

Så mer enn noen gang er vi avhengige av støtten i fra Norge. Vår største trygghet er våre faste støttespillere. Vi trenger enda flere, så om du selv har mulighet til å hjelpe eller kjenner noen som kan være med, så setter vi stor pris på det. Jeg trenger også flere kontakter i skoler, barneghager og firma. Om jeg banker på en dør der de ikke kjenner meg, er faren stor for at jeg ikke får snakket med rett person. Da er det lettere om jeg kommer som en indikasjon fra noen. Om det er som foreldre eller ansatte, som medlem i en forrening.... Takker for alle tips!

De daglige aktivitetene på Håpet fungerer utmerket

Vi har vært så heldige å få en god støttespiller her i Norge, Champion Tankers, som støtter oss med et månedlig beløp hver måned i et år. Dette er en god begynnelse.

Det er mange måter du kan bidra på, og nå før jul er det enda flere måter. Kalenderene er på vei, med flotte bilder fra Håpet. Fin julegave både til deg selv og til andre. Våre kjøleskapsmagneter er også på vei, for dere som ønsker å gi sko til noen barn til jul.

Her er bilder fra tidligere års kalendere og magneter. Årets kalender vil koste kr 150 krog magnetene 120kr

Det nye av året er at vi har laget gavekort som du kan bestille hos oss. Det er et fint kort med bilde fra senteret og en takk på baksiden. Beløpet du vil ha på gavekortet bestemmer du selv, så enten det er en kalendergave, en liten tilleggsgave, eller hele gaven, så passer denne. Disse kortene vil vi selge videre gjennom neste år også, så disse kan du bruke til bursdager ol. senere også.

Årets store begivenhet skjer 01.11 i Bergen. Da feirer vi at Håpet fyller 15 år (!!) i november med en jubileumskonsert. Der vil det bli mye god musikk, med Lambach & Lund og flere gjestemusikere. Jeg vil selv snakke om hva som driver meg og vil gjøre mitt beste for å engasjere publikum til å virkeliggjøre drømmene sine. Hvem er det ikke som tenker og snakker om drømmene våre, men som sjelden klarer å omsette dem til virkelighet. Jeg er sikker på at de som tar turen til Fana kulturhus denne dagen vil gå derfra med en veldig god følelse!

Da gjenstår det vel bare å takke for meg i denne omgang, og takke for alle som er med å følger oss. Del og lik på facebook, fortell om arbeidet vårt til venner og familie, og la noe av vårt ligge under juletreet til jul.

Jeg håper jeg ser så mange av dere som mulig på Jubileumskonserten vår i november, men også andre steder i løpet av de nesten 4 månedene vi har igjen av vårt Norgesopphold for denne gang.

Minner om vi er blitt grasrotmottakere og at det nå i ca 70 matvarebutikker rundt om i Bergen er mulig å donere din pantelapp direkte til arbeidet vårt i Brasil.

Jeg vil avslutte med bilde av en bukett jeg fikk etter min framføring av prosjektet på Tertnes barneskole. Ikke bare skal de samle inn penger til oss, men jeg fikk også blomster. Disse vil jeg gjerne få dele med alle dere!

Varme hilsner fra Tine

Hjemmeside: www.haapet.org

Facebook: www.facebook.com/Haapet/ E-post: haapetnorge@hotmail.com

Org. nr. 889074272

Tlf Norge: 90268240 (Tine) Bankkonto: 5219.68.33498

Vipps: 23339